De Hellumstocht

Volg ons op Twitter
Downloads:

Route als pdf

De poster

De brochure

Geo Caching
Facebook

Wat is een hulphond?

Hulphonden vergroten de wereld van mensen met een beperking. Deze speciale honden worden getraind om mensen te assisteren bij allerlei handelingen in het dagelijks leven. Zo bieden ze houvast, zelfvertrouwen en zelfstandigheid aan volwassenen en kinderen.


Hulphonden gefinancierd door Stichting BulterMekke

De komende 2 jaar zal Stichting BultersMekke 10 hulphonden opleiden die niet vergoed worden door de zorgverzekeraar. Zo zijn we gestart met de opleiding van Keet die de hulphond gaat worden van Sem en Babet.
Sem en Babet zijn broer en zus. Sem is een lieve gezellige jongen van 15 jaar en heeft het Downsyndroom. Daardoor is hij slechtziend, is lichamelijk beperkt en zit in een rolstoel. Babet is een lieve pittige dame van 8 jaar en heeft een bindweefselaandoening en heeft daardoor veel pijnklachten. Ook Babet maakt veel gebruik van een rolstoel. Sem en Babet hebben een 1-jarige lieve Labrador Keet genaamd die door BultersMekke opgeleid gaat worden tot een echte hulphond. Nu al is Keet een lief maatje voor Sem en Babet maar zij hopen dat Keet hen kan gaan helpen met bijvoorbeeld dingen oprapen, deuren openen en weer dichtdoen. Ook wil Sem heel graag alleen boodschappen doen, door zijn beperkingen en onzekerheid is dit nu lastig maar met hulp van Keet zou dit mogelijk kunnen zijn. Babet vindt het vervelend dat mensen naar haar kijken als ze in haar rolstoel zit maar met Keet naast zich voelt ze zich zekerder en fijner. Het is de bedoeling dat Keet als hulphond hun maatje is maar er ook voor zorgt dat ze veel meer dingen alleen kunnen gaan doen.

 

Belangenbehartiging

Naast het opleiden van hulphonden zijn we ook actief op het gebied van belangenbehartiging. Dit zowel voor de hulphondenbranche als voor de gebruikers van hulphonden.
Stichting BultersMekke probeert via de Nederlandse, Europese en de Internationale branchevereniging voor Hulphondenscholen de positie van hulphondengebruikers te verbeteren.
Kijk voor meer informatie over de opleiding van hulphonden en wat de Stichting doet op www.bultersmekke.nl en www.stichtingbultersmekke.nl