De Hellumstocht

Volg ons op Twitter
Downloads:

Route als pdf

De poster

De brochure

Geo Caching
Facebook

Banios, mijn hulphond

Banios is een officiële hulphond. Gelukkig mijn officiële hulphond die mij al 5 jaar helpt bij alle dagelijkse dingen. Banios opent en sluit deuren en kasten, maakt de verlichting aan en uit en raapt alles op wat ik laat vallen. Hij neemt de telefoon op en helpt mij met aan– en uitkleden. Ook helpt hij met de was uit de machine halen en kan hij een bepaald gewicht aan boodschappen voor mij in zijn rugzak meedragen.


Sinds vorig jaar weet hij ook precies, net van te voren aan te geven, wanneer ik een epilepsie–aanval ga krijgen. Hij waarschuwt mij dan zodat ik kan gaan zitten of liggen. Zijn we thuis dan activeert hij vervolgens een alarmknop waarmee hij de telefoon van mijn man activeert zodat hij dan het bericht krijgt dat hij zo spoedig mogelijk naar huis moet komen. Hoe knap is dat? Hij is een ADL– en Seizurehond. Hij helpt en signaleert.


Banios is altijd bij mij, hij beheerst vele commando’s.  Voor iemand met mijn beperkingen een vriend, een maatje, mijn alles.
Elke dag ga ik met Banios naar het bos, we wonen lekker vrij en in een omgeving met veel natuurgebieden, dus wandel ik erg veel met hem. Wandelen is mijn hobby. Heerlijk buiten zijn, je gedachten los laten…
Klik op mij en mijn hulphond voor een demonstratiefilmpje  →
(Of bekijk 'em gewoon hier)