De Hellumstocht

Volg ons op Twitter
Downloads:

Route als pdf

De poster

De brochure

Geo Caching
Facebook

Route Dag 2, 01-09-2013:
Oss-Wamel


Na een goede nachtrust zijn we vanmorgen begonnen aan dag twee. Net voordat we van onze kamer naar de ontbijtruimte wilden gaan kregen we een telefoontje van de receptie, dat de eerste 'meelopers' zich gemeld hadden. Superleuk.  Deze mijnheer had ons in de uitzending van Hart van Nederland gezien en wilde spontaan meelopen. Er stond zelfs een echtpaar uit Duitsland bij de start. Uiteraard hebben we eerst even kennis gemaakt en zijn we gaan ontbijten.
Dag 1 was erg gezellig, heel emotioneel, maar ook leerzaam. Het was voor ons een dag waaruit ook gebleken is dat het lastig is om steeds het tempo aan elkaar aan te moeten passen. Wij zijn gewend om in een behoorlijk tempo, 6-7 km/uur te wandelen. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Om zelf niet stuk te gaan door continu ons tempo aan te passen hebben we dat voordat we gingen starten aan iedereen duidelijk gemaakt. Om klokslag half elf zijn we in Oss vertrokken om aan een van de kortste routes (21 km) te gaan beginnen. Het tempo lag vrij hoog vandaag zo rond de 6,5 km/h.

Bij Kasteel Ooi hebben we een korte pauze gehouden waarna we via het pontje de maas over staken. De pontbaas had op omroep Brabant van het verhaal gehoord en sponsorde ons de overtocht. Dit zijn echt superleuke dingen. Helma en Banios mochten zelfs even mee de stuurhut in om te kijken.

De tocht ging verder richting Wamel en onderweg weden we op diverse plaatsen aangemoedigd door spontane fans en familie. Op de Waaldijk werd onze wandeltocht plotseling gecombineerd meer een heuse marathon. Die lopers konden we dan weer net niet bijhouden qua tempo. Dan eindelijk de dijk af en ja hoor, hotel 'Het Veerhuis' in Wamel was in zicht.

Na het plakken van de sticker en het hotel officieel hulphondvriendelijk te hebben verklaard hebben we een lekkere borrel gepakt rondom de open haard.

Wel een blaartje gelopen maar verder ging het fantastisch. We voelen ons goed, en wederom met de juiste mensen om ons heen is het weer een dag geweest om positief op terug te kijken.

En wat gebeurt mij...ik raak met iemand aan de bar aan de praat...Bert van Oosteren, Ik kende hem niet maar bleek een spontane en gezellige muzikant te zijn die spontaan zijn gitaar ging halen en een lied voor mij ging spelen bij het 'kampvuur' (de haard) Country road met aangepaste tekst die sloeg op mijn missie. Bert was met zijn gezin erg onder de indruk van ons verhaal en bood ons ook nog spontaan een gesigneerde cd van hem aan. Dank Bert, erg aardig.

Daarna aan tafel waar we werden getrakteerd op een heerlijk maaltijd in klein gezelschap.
Tussen het hoofdgerecht en het toetje door kwam de fysiotherapeut mijn spieren weer even los masseren.

Moe maar voldaan zijn we lekker gaan slapen en op naar dag 3, dat wordt een pittige van ruim 32 kilometer.

Morgen:  Wamel - Asperen - 10.30 uur vertrek !