De Hellumstocht

Volg ons op Twitter
Downloads:

Route als pdf

De poster

De brochure

Geo Caching
Facebook

Stichting BultersMekke

Stichting BultersMekke is een landelijke organisatie die gespecialiseerd is in het coachen en begeleiden van mensen met een beperking, zodat zij zelf in staat zijn de eigen hulphond op te leiden. Ze zijn gespecialiseerd in hulphonden voor mensen met een motorische beperking, hulphonden voor mensen met een psychiatrische aandoening, signaalhonden, hypohonden,  seizurehonden en blindengeleidehonden.
Stichting BultersMekke is geaccrediteerd door Assistance Dogs International (ADI) en de hulphonden worden, conform de eisen die ADI stelt, getraind. Daarnaast heeft de Stichting de ANBI status zodat er over giften geen belasting betaald hoeft te worden en deze voor de gever aftrekbaar zijn.
Blindengeleide– en ADL–hulphonden kunnen, als men voldoet aan de criteria, vergoed worden door de Zorgverzekeraar. Helaas komt niet iedereen in aanmerking voor een trainingstraject met de hond via de zorgverzekeraar of hebben een ander type hulphond nodig die niet vergoed wordt. Ook voor hen is Stichting BultersMekke opgericht. Wanneer een hulphond niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar gaan we gezamenlijk kijken of de Stichting fondsen kan werven om de hulphond alsnog mogelijk te maken.

 

De Stichting is officieel lid van Assistance Dogs Europe.