De Hellumstocht

Volg ons op Twitter
Downloads:

Route als pdf

De poster

De brochure

Geo Caching
Facebook

Welkom op mijn site.

Via deze weg wil ik u / jullie op de hoogte houden van mijn missie....

Officiële bekendmaking Staatsblad !

Mijn missie is nu echt geslaagd  !!
 

Laatste nieuws...

 

Hallo lieve mensen,
 
Klik op onderstaande link en breng je stem uit.
Ik ben genomineerd voor de 100 onbeperkt voor het goede doel: BultersMekke Assistance Dogs.
 
Alvast hartelijk bedankt.
Stemmen en delen graag.
Groetjes van Helma.


FILM: De tocht in vogelvlucht...

Hellum - augustus 2015...

Na een flinke periode met zware epilepsie een hartcrisis en vele andere gezondheidsproblemen is Hellum weer strijdlustig.
Een wetgeving is er nog steeds niet voor haar missie maar daar wordt hard aan gewerkt.

Men werkt hard in den Haag om er voor te zorgen dat nog voor het einde van 2015 de wetgeving een feit zal zijn.
Hellum is dit blijven volgen in Den Haag en heeft door haar eerdere prestatie en inzet inmiddels directe lijntjes met betrokkenen in de Tweede Kamer.
Nog dagelijks worden er vele gebruikers van Assistentiehonden geweigerd.

Pure discriminatie!
Haar missie, haar doelstelling is nog niet bereikt!
Er worden nog steeds handtekeningen gezet op de petitie op deze website die ook U overigens nog gewoon kunt ondertekenen ! klik hier om de petitie te tekenen.

 

Wat is de Hellumstocht?

De Hellumstocht is een wandel-prestatietocht van 250 kilometer dwars door Nederland van Oost naar West, ontstaan uit een 'to-do'–lijstje van Helma (Hellum) Verhoeven. Een emotioneel verhaal van een spontane, levenslustige vrouw die al haar hele leven lijdt aan Epilepsie  en de ongeneeslijke ziekte EDS  en het Marfan Syndroom.

De de tocht is gestart op 31 augustus 2013 en gefinisht op 11 september 2013 in Den Haag, alwaar een petitie aan de minister Edith Schippers is overhandigd.

Lees de ervaring van dag tot dag in de verslagen onder de routes.

De dagelijkse afstanden zijn ongeveer 25 kilometer en zijn tevens een prima oefening voor een Nijmeegse Vierdaagse of een andere flinke wandeltocht.

Alle routes staan op deze site.

Een doel van 2013 was:

Geld op te halen voor de stichting BultersMekke. Dat is de hulphondenstichting die mij geholpen heeft om Banios op te leiden tot hulphond. Er zijn steeds meer mensen met een beperking die geen hulphond vergoed krijgen door de bezuinigingen van de zorgverzekeraars. Met de donatie kan weer iemand een hulphond opgeleid krijgen door de stichting.

Lees het hele verhaal van Helma verder op de site…

 

Wat zeggen mensen over de Hellumstocht?

Ik vind het een geweldig idee, een enorme uitdaging, en het leuke is dat je niet de hele route moet lopen als 'meeloper' maar een deel of meerdere delen van de route ook goed is. Het gaat niet om een medaille of andere prullaria, het gaat om de steun aan Hellum en het goede gevoel wat je daar voor jezelf aan overhoudt. Daarnaast weet je dat je door de financiële ondersteuning andere lotgenoten wellicht aan een hulphond, en dus een aangenamer leven kunt helpen.  Da's toch mooi.
Tot snel ! Clemens